Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ny lgh

och det första som jag bar in
skylthuvud från butiken
som vi pepprade med luftgevär
och sen sminkade som clown
och jag vet inte inte om
det ska vara kvinna eller man
övrigt eller trans
förmodligen det första för
tjejer skjuts väl mest ändå
och jag måste ha balans
när det inte längre
är vi två




och som jag ska härja här

jag



ska röka weed till varje handling
till varje möte och begravning
varje timme framför tv:n jag ska
puffa till nyheterna
piffa till skogsbränderna
förhärliga börskrascherna
jag ska släta över
terroristerna som återvänder
och flyttar in i mitt hus
bredvid pyromanen under
börsmäklaren
så dom verkligen
känner sig förlorade

och som jag ska härja

jag ska fäkta
jag ska svära
borda dina skepp och
jämna några torn med marken

jag
ska

erövra allt
jag ska prova allt
i got 99 problems
but zombies aint one
badsalt
dom har aldrig sett
mina tankar
min hunger
jag ska visa
hur långt en kropp kan stretchas

och jag ska
gömma piller
i min mumintroll-samling
fingrar dom när jag vill
överdosera hela
livet har jag kladdat
utan att göra
mina ögon är för att se
saker händer andra jag
skulle ut och demonstrera
mot makter som jag hatar men
det är fest och jag är bjuden
till min nya lägenhet och jag ska
skåla dricka skratta dansa
tills jag är uppochner
med alla som jag känner


karaktärerna i vänner


sminkade som clowner
alla killar alla tjejer
dom som kallas 'övrigt'
i bullseye-färger





här nu, jag
har ställt upp mina böcker jag
läser allt som man ska
om man vill romantisera
det ensamma depraverandet

charles 'hank' bukowski
hank moody, moody sexmodell
ett två tre fyr fem
netflix dödar tv-stjärnan
nancy spungen, vingklippta änglar
och va jag ska härja
alla uppesittarkvällar



har hängt mina tavlor jag
hängt upp mina enda handduk jag
har varit på ikea och nu har jag
dukat bordet för en
och jag har extra stora fönster
så att alla kan se
när en ungdom slösas bort
på instagramscrollande
och forumtroll
du kan kalla mig för
internets polis för jag
har ingen fucking aning om hur
man ska leva ett bra liv
och när jag flyttade in
så många fönster runtikring
var ens verklighet och
dom har ingen jävla aning
jag är bra på låtsaslek
att ingen ser igenom mig jag
möblerar sovrummet så
att jag får runka där ifred
och när jag var klar

'jävlar i mig, dom tänker likadant'

varenda säng
mot längst-bort-vägg
skymd av prydnadsbokstäver
'kärleken kan segra än'
bakom rullgardinen
den viktigaste
inredningsdetaljen
mina nya grannar
är precis som jag
clownhuvud på fönsterbänken
kanske vi kan komma överens
att vi får härja fritt och vi

respekterar



ensamheten








Fri vers av Love Död
Läst 170 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-27 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död