Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


man kan undra


Hundra


När jag skriver dikten 100
är det tillåtet att undra
vad som mig nu kan
förundra

vad blir diktens innehåll
förutom ett och siffran noll
sång i dur eller
i moll?

Jag vill tacka livets kraft
minnen från ett liv jag haft
solskensdar med
hallonsaft

men också av dagar då
sorgens mantel har lagts på
ljusblå dagar bytts mot
grå

Livet lärt mig livets gåta
viktigt är att kunna gråta
vara ödmjuk och
förlåta

livsbejakande beting
är att verka i den ring
där vi alla vandrar
kring

Tillsammans utgör vi det liv
vi alla en gång fått som giv
inte som ett

tidsfördriv

är jag glad eller jag sörjer
livets ande mig försörjer
och min kropps funktioner
smörjer

Livets sprängkraft står mig bi
så länge andan hänger i

sedan svävar livets ande

fri










Bunden vers av stormengudrun VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-28 02:42



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Underbar text!
2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP