Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

 

Vägen mellan medelålders och gammal

går igenom osynlighetens dalar

Unga fräcka aphannar

kastar mogna frukter

mot unga förföriska aphonor

och det gäller att ducka

för att inte väcka irritation

En fotvårdsspecialist

som är lyhörd och noggrann

blir tröstens bärare

Barnen som gick iväg med skolväskorna

kommer tillbaka en kort stund

med handväskor och dokumentportföljer

Vid horisonten delar sig vägen

mellan arbetande och stugsittare

Motorvägen har blivit landsväg

som övergått i grusväg och gräsväg

Plötligt hörs fåglarna kvittra

Doften från havet bär med sig tång och sälta

En hjort står vid vägkanten och spejar

Tystnaden får mig att lystra

Det ligger en rastplats

vid sidan av vägen

där det går att sitta

med utsträckta ben

En bäck porlar

med vatten

som går att dricka

för den som törstar

och vill vila sig en stund




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-28 06:45



Bookmark and Share


  Engel
Livet. Inte märkligare än så, om det bekläds med visa ord.
2019-05-06

  stormengudrun VIP
Oh så vackert! :-)
2019-04-30

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt om tidens gång som väcker tankar och känslor - gillar bilden av barnen med skolväskor som kommer åter med handväskor och portföljer - och tystnaden - och bilden av en rastplats där tystnaden öppnar för medvetandet att livet bjuder på "vatten som går att dricka"
2019-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer om livet.
ex
Barnen som gick iväg med skolväskorna
kommer tillbaka en kort stund
med handväskor och dokumentportföljer
2019-04-29

  Kungskobran VIP
Fint
2019-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP