Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fragment från min tid i Indien


Chai chai chai

Tåget skvalpar
hettan är olidlig

Min svett blandas
med andra passagerares svett
Vi sitter packade som sillar

På stationen
kliver te-försäljaren ombord

Drar upp
sin stora tunga behållare
fylld med te

Små krus av lergods
staplade som långa rör

Tåget kränger

Gallerförsedda fönster står öppna
Fläktarna surrar i taket

Det fläktar knappt

Chai, chai, chai
ropar pojken som säljer te
i lergods

För några rupies köper jag
en kopp

No sugar?
Yes, no sugar

På två klunkar är koppen tom

Genom fönstret
kastas lergodset ut
krossas mot marken

Tåget skvalpar vidare




Fri vers av juliaparkas17
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-28 09:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

juliaparkas17
juliaparkas17