Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRI OCH BUNDEN

Lös vers
är en pärs!
Eftertanken
flyr som fanken,
grammatiken
blir besviken
och vad minns man då till sist?
Knappast någonting, förvisst!

Sträng dikt
gör sin plikt.
Hålles bunden
liksom hunden
och metriken
styr musiken.
Men det bästa, först som sist;
den är bra mot minnets brist!





Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-28 10:01



Bookmark and Share


    Betzy
Härlig humor!
2019-05-02

  Färdskrivaren VIP
Synnerligen bra!

2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP