Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 17

 

Hotelldirektören, Rolf, presenterade sig för mig och slog sig ner vid bordet. De övriga i gänget kände han säkert sedan förut, tänkte jag, eftersom hans son Sture var en av hyresgästerna.

Vi skålade för mordgåtans lösning. Det var ju fredagkväll. I morgon var sista dagen på ornitologikonferensen, vilken jag tyvärr skulle missa eftersom jag blivit kallad till polisförhör. 

- Förlåt, sa jag, men eftersom jag kommer att få svara på tusen frågor om de här morden i polisförhöret i morgon så vill jag fråga er om några fler saker. Vi vill ju alla att den här gåtan ska kunna lösas så fort som möjligt. När jag kom hem och höll på att snubbla över Pardals lik häromdagen tror jag att jag svimmade. På trappan på bakgården. Sen vaknade jag här i Annas säng. Men jag har ingen aning om hur jag kom hit. Har ni?

- Jag och Sture bar dig, sa Rolf. Vi hittade dig när vi gick ut för att köra fram soptunnorna. 

- Men såg ni inte liken då?

- Det var sent på kvällen. Väldigt mörkt, och vi hade inga ficklampor. Soptunnorna hittade vi ju ändå av gammal vana, men Sture höll på att snubbla över dig på trappan. 




Prosa av Nanna X
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-29 06:32



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hemskt passande namn du hittat åt hotelldirektören! Hans [Rolfs] sätt att smått "överförklara" varför de ej kunnat iaktta liken - tycks misstänkt... Fast så har nog iofs varenda en tenderat göra?!?
2019-04-29

    ej medlem längre
Det här var lurigt. Jag får fundera. Får inte riktigt i hop allt. Men så är jag också rätt usel på deckare, en genre jag aldrig läser för att jag i te fattar den. Härlig skrivarglädje du har!
2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X