Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Gränslandet

 

 

I gränslandet 
bor de som tvivlar 
och aldrig får nån ro

De har stannat 
mitt i steget och 
låter allt bero

De trivs bäst i
skymningen 
och söker efter
en tro

När havet är mellan
ebb och flod 
ror de ut i ljummen vind

De kliver halvvägs
upp på stegen 
och snappar efter
luft

I gränslandet bor 
de sjuka som 
aldrig får nån bot

De blir aldrig levande 
utan går planlöst
omkring

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 438 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-04-28 18:09

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
tragiskt tillstånd som kan dras ut hur lång tid som helst, tyvärr - bra skrivet om att leva som en zoombie i limbo
2019-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Dikten andas ett mått av uppgivenhet, som man väl kan förstå. Säkert många som känner igen den känsla du beskriver.
2019-04-29

  Öknens Ros VIP
Halvvägs till himlen?
2019-04-29

  juliaparkas17
"Gillar"
2019-04-28

    ej medlem längre
Det var en fin dikt. jag gillar tonen och tempot i dikten.
2019-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten