Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Örter i mitt hjärta

Basilikan till pastan
en kopp med kamomill
gratängen fylld med chili
och rosmarin därtill

Gräslök till midsommar
och sillens smak av fläder
soppan med libbsticka
oregano och vackert väder

Citronmeliss i drinken
och brännässlasoppa grön
lavendelsmak i kakan
vitlöken aldrig sist i kön

Kummin smakar brödet
bearnaisesås och dragon
timjan lagd på fisken
när persiljeströ tar ton

Mejram över köttet
brännvinet med malört
oregano över pizzan
salvian hostans lilla flirt

Ringblomman i salladen
och körvel lika så
dillklipp över laxen
gurkört under himmel blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 560 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-05-02 11:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt :) Gillas!
2019-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
Allt det där vill man ha i sin trädgård, så att man bara kan gå ut och plocka när man behöver det...härligt god dikt...
2019-05-04

  Maj-Lis VIP
Vad vore livet utan kryddor...även sådana som inte syns
2019-05-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Brännässlor i
vatten kokas
sen silas nässlor
bort, spadet
blandas med
vatten sen har
man världens
bästa växtgöd-
ning. Naturell!!!
Tack för smakfull
örtramsa*****
2019-05-03

  Blomma-Stjärna VIP
älskar örter - och - detta rimmade poem!
bokmärke!
2019-05-02

  Eva Langrath VIP
Fint om alla våra smakberikande örter
2019-05-02

  M.Eta
Vad vore maten utan kryddor! Bra rim om många sorter.
2019-05-02

  överlevaren VIP
Orden doftar sommar...smakrik text!
2019-05-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvligt doftar din fina dikt om örterna, som vi älskar att krydda med.
2019-05-02

  Palett
Trevlig beskrivning av våra fina örter till
mat och dryck
2019-05-02

  Kungskobran VIP
Kryddträdgården är den bästa trädgården
2019-05-02

  Fulbergarn
mums
2019-05-02

  Feliaxel VIP
Fantastisk örtagård
2019-05-02

  Maria Sundelin VIP
Härlig örtbild
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO