Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bara gör mig till diktator




snälla
söta
forskare
bygg vår tidsmaskin nu jag
kräver för folket att få
resa ner igen jag ska
visa jesus internet
jag ska ge muhammed sweet wi-fi
och abraham
gabriel och änglarna
redig surf och ni ska se
vad det blir av
dreamhack middle east
and no AD
profeters lan
jerusalem och mecka
tänk om dom bara

tog ut varann i DoTA


en mindre anledning för krig
vi har kommit på tillräcklig många fler
alla budord
man överbord
twittercitat
drunknad i brus
jag ska frikoppla människa från
sånt vi inte kan hantera


men ska jag vara ärlig

hade jag försökt ta
deras plats

odöd för alltid och
huggtänder
vem kan motstå

bästa ruset


det är det sorgliga



på samma sätt som att
människor sugs ut ännu
av dynastier, dödspartier
att vi aldrig lärt oss
mänskligt värde
släck en kyrka
med guldreserven
fort knox
för att kväva elden

fast allt annat
brunnit länge


och inte ett skit
för släkten


jag läste idag att man kan
köpa medborgarskap
i vissa länder
för att kunna fly från skatten
"älskling, vi är portugiser nu"
"åh sötnos, är det där dom gör tacos?


jag
ÄLSKAR
tacos!"



"men sluta packa
gullet
biljetten gäller
kassaskåpet"


ge det extra
jordnötter på planet



och det är ett sorgligt faktum
att alla som jag känner
som rider barrikader
mest revolutionerar
sina ådror
stimulantia och stark

gubben, jag sa:
våld föder våld föder våld

föder
våld

är det enda som man vet men
"har du någon bättre idé?"

nej


jag vet bara att
utan tänder
vågar ingen le, jag
försökte gå med i partiet men
hylla tyranner
för att passa in, jag sa
för att vara ren och sann
får man inte leka blind


gubben
ska vi peka
på dom andra
mörk historia
är det bäst vi släpper vår men

då var jag ett jävla borgarsvin

fascistoid


och konstnärerna vill bara
prata om vad konst kan va
ser ni brevbärare diskutera
vilken postkod man kan ha?
ser ni snickarn dividera
varje spikpistol med tre?
eller socialarbetare bråka
om vem som ska få lakan
att trösta sig med?


eller jo
det har jag sett
många gånger



bara gör mig till diktator














Fri vers av Love Död
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-29 17:41



Bookmark and Share


    Betzy
"Men sluta packa
Biljetten gäller
kassaskåpen", rader som sätter igång associationerna. Så bra!
2019-04-29

  Daniel_78 VIP
jag röstar på dig,

jag tycker om när texterna kan läspauser emellan raderna. men början vill jag också koppla upp mig till.

jag traditonslyssnade på jesus christ superstar på påsken och textens början får mig att tänka lite på raden "If you'd come today you could have reached a whole nation Israel in 4 BC had no mass communication".

jordnötter är det till elefanten i rummen måntro?

2019-04-29

  SatansSon
bra, men för lång. ledan inträder efter halva texten.
2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död