Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


EN DAG

en dag

ska även jag få känna glädje

inte  vara frustrerad över att säga

fel saker vid fel tillfälle

det jag säger

det menar jag

trött på arga blickar från vissa personer

som tycker sig kunna och veta allt

jag är så glad och tacksam

för min katt lillebror

han är så go

visar sig min kärlek

genom att gnugga sin nos

mot min näsa

när klockan börjar närma sig nio på kvällen

kommer han

sätter sig vid mina fötter

tittar intensivt på mig

jag har förstått

att han tycker vi ska lägga oss då

han ger sig inte

går fram och tillbaka

stannar tittar på mig

med sina vackra ögon

reser jag mig

går han med svansen högt

på väg till sovrummet

skönt att ha honom

han är ett trevligt sällskap

någon som rör sig här hemma 

i min lägenhet

jag känner tacksamhet över att ha 

denna lilla katt

en dag hoppas jag slippa

känna mig så frustrerad

tillsammans med andra

 där vissa försöker trycka ner mig

alla är vi lika mycket värda

ingen är bättre och finare än någon annan

trots sina försök

att låtsas vara det

 

anits 30 april 2019




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-04-30 08:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint, och jag är glad för din skull att du har den där kloka katten att älska och älskas av.
2019-06-10

  morgonstjärna VIP
Alla är lika mycket värda, så viktiga ord om hur dåliga människor kan vara, elaka rent ut sagt !
2019-05-17

  Anya VIP
Bra att diktarjaget har en katt som sällskap. Ler när jag läser. Så fridfullt skrivet om katten.
2019-05-13

  Lars Hedlin
Du är värd alla kärlek min vän! kram
2019-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
O. så mysigt du verkar ha med din lilla katt...ja, djuren är ofta mycket klokare än vissa människor...stå på dig, vännen...
2019-05-04

  Bibbi VIP
Skriver under på Niliboy alias Pireke Pina!
2019-04-30

  Feliaxel VIP
Ingen har rätt att trycka ner någon annan
Skönt att ha djur som älskar en som man är
2019-04-30

  ULJO
Ingen ska stå över någon annan. Ingen ska styra över våra liv. Ingen är mer värd än någon annan. Alla är vi lika mycket värda. Kom det ihåg när du och katten går till nattlig ro.
2019-04-30

  Niliboy
Alla lika mycket värda och gosig klok katt, kan det vara bättre!
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP