Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilket hemskt maskineri att jobba i. Förlåt till er som jobbar i det. Förlåt till er som kämpar ert allra bästa. Som patient kämpar även jag mitt bästa. Jag känner mig så liten i så stora främmande makter och krafter.


Tuggar svart. Är arg, skräckslagen och rädd. Förlåt!



att valsa genom vårdsystemen
är ingen wienervals

det är ur min kropp ur mina livserfarenheter
som kugghjulen tuggar och suger i sig

som vore vårdsökande plockgodis i hyllmetervara
längs långa tröstlösa överbeläggningskorridorer

är det verkligen såhär
vi menade att ha det

där:
de japanska makakaporna de vet fortfarande
hur man vårdar och ser till varandra
för varandras egen skull
i vintertiden samlar de sig i varma
gemensamma källor
för att undkomma kylan tillsammans


här:
fryser jag tårna av mig redan inne på akuten
fast det är mitt i sommarvärmen
nä..e
det är ingen dans på rosa nyfallen nyponblom
här inte
mer som marschtrampande regelstyrda lydnadskoreografier
uppe på svarttaggiga tistelstackar


inte kan man väl truga och locka
äkta sjuksköterskor in i regelmonstren

med högre löner
med mera pengar

jag tror äkta vårdare vårdar
för levande människoliv och för livets mening

jag tror att det är det vi vill att det är det som lockar
i omsorgen vi alla i natura har om varandra

du angår mig
jag angår dig
vi angår
helt enkelt varandra


det är så hemskt med alla regler och system när det verkar som om vinst och penningtänk och storvulenhetsprojekteringar helt rubbar den friska normala anständighetsbalansen... och att vi verkar ge vår förvirrade tillåtelse...






Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-04-29 21:49



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
SÅ PERFEKT alldeles samhällskrisen
2019-06-10

  Hestia VIP
Men lite då och då kommer en ängelmänniska....också. Berörande text! Aj.
2019-05-18

  Lars Hedlin
JA samma här har blivit kastad från instans till instans inte lätt! Har psoriasisartrit och artros i hela ryggen samt nedsatt immun försvar..
2019-05-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag förstår precis. Har varit i vårdapparaten tillräckligt för att veta hur allt går till och det är så trist att rullas omkring i ändlösa tunnlar under jorden till olika undersökningar som ibland blir tortyr - Och man blir ju inte friskare precis att behandlas som ett nummer (en sifferkod) Jag skall inte in på fler behandlingar nu - Det får vara vilka konsekvenser det än får !!!
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP