Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Kroppsspråket

 

 

Jag går med sänkta axlar 
och med blicken sänkt 
ser jag skiten på gatorna 
och duvorna som pickar

En kuvad man 
En bitter man 
En aggressiv man

Dagen efter går jag med
rak rygg och försöker 
andas med utspänd bröstkorg

Jag söker Ögonkontakt
och ler vänligt mot alla
Stryker en liten pojke 
över håret

En hoppfull man
En kämpande man
som gläds över det lilla

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 457 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2019-04-29 23:33

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingemies. Blandning
Fint skrivet

2019-05-04

  Respons VIP
Svår kamp mellan känsla och ideal.
2019-05-03

  Sturesdotter
Det yttre kan spegla det inre.
Bra skildrat.
2019-05-01

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet om två av våra olika sinnestillstånd i livet.
2019-05-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Kontrastrik och intressant diktat om kroppsspråket, som ofta förråder oss.
2019-05-01

  överlevaren VIP
Tänkvärd text, bra ordat!
2019-05-01

  M.Eta
Bra text, kroppsspråk säger mycket.
2019-05-01

    Mim
Du skriver om både det stora och det lilla i denna text, det berör en nästan till tårar.
2019-05-01

  Lottie Ålhed VIP
Kroppsspråket som säger det mesta fint beskrivet här
2019-04-30

  Kungskobran VIP
Ups and downs
thats life
2019-04-30

  ULJO
Samma man i livets olika kontraster. Gillas
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten