Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 20

 

Lördag morgon vaknade jag klockan åtta, tassade upp och kissade och satte på kaffebryggaren. Polisförhöret skulle inte börja förrän klockan tio, men jag ville ha tid att kolla bussförbindelser och gå igenom vad jag sett i lugn och ro.

Jag rekapitulerade händelserna för mig själv. Onsdag kväll var det ju jag hittat Fink på gården, och nästa kväll Pardal. Grinden till bakgården var låst, så det var högst otroligt att någon som inte bodde eller jobbade på hotellet hade kunnat utföra dåden. På onsdagskvällen hade jag med egna ögon sett Ellinor på kyrkogården, på väg mot stan, så jag förmodade att mötet på Bishops Arms verkligen hade ägt rum. På torsdagen, efter den sanslösa vinkvällen, hade varken Elvira, Sture eller Petter dykt upp på konferensen. Hotellets övriga gäster och personal  hade jag inte stött på. De var förstås alla potentiella misstänkta. 

Petter tassade in i köket.

- Fint att du har gjort kaffe.

Då knackade det på dörren. Hotelldirektören stod i dörröppningen. Jag serverade honom kaffe och frågade vad som föranledde det tidiga besöket.

- Jag ska följa med på polisförhöret. De ville prata med någon som hade kännedom om lokalerna och jag ville inte utsätta Sture, han är fortfarande skärrad över Pardals bortgång.

- Jag tänkte ta bussen 9.35, sa jag

- Behövs inte, vi tar firmabilen.

- Jag följer också med om det går bra, sa Petter. Jag såg ju detsamma som du. Det kan styrka ditt vittnesmål.

Rolf såg förvånad ut, men så ringde han upp polisen och nickade åt Petter.

Vi tog en kopp kaffe till, klockan var ju bara nio.




Prosa av Nanna X
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-02 07:48



Bookmark and Share


  Nanna X
Stilen är mycket medvetet vald. Jag brukar ju skriva spontant och rimma galet men här övar jag mig själv i att skriva en realistisk pusseldeckare som omväxling. Det är att få ihop trådarna och lösa mordgåtorna som är utmaningen. Som ren logik.

2019-05-03

  TrollTörnTrappan VIP
...och tillråge på allt hinner de ta en påtår mot slutet - märkte jag nu - som kanske blir en tretår?!?
2019-05-02

  TrollTörnTrappan VIP
Alltså såhär realistiskt(...?) och sakligt "torrt" skulle jag nog aldrig i livet ha tålamod att skriva - åtminstone inte i ett tjog små kapitel i rad. Men det vet du ju redan att du kan behärska smidigare än mig... Emellanåt saknar jag verkligen dina mer poetiska, halvgalna utsvävningar, dvs här i denna ihoppusslade hotell-historia.
2019-05-02

  TrollTörnTrappan VIP
Detta kapitel osar lite extra av vardaglig deckare... Tänker mest på hur kaffet först sätts på, sedan kommenteras i en helt egen replik, för att strax därpå faktiskt serveras ;-)

Till det mer djupt uppseendeväckande hör att flera börjar konkurrera om att få vara med vid förhöret!! Minst en av dem vill säkert kunna kontrollera sina lögners förhållande till sanningen?!
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X