Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Herman Sätherbergs text Längtan till landet


Valborgsdikt (vakta elden noga)

Nu vintern rasat med emfas

Till körers sång och spruckna glas

När himlen ler i vårens ljusa kväll
och barnen äter karamell

När drivans blommor har smält ner
och eldens lågor blivit fler

Då ska vi minnas barndomsstunder
När vi följde bäckens dans till
"klarnad sjö"

Och glöm ej vakta elden noga !

För ingen av oss vill väl dö




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-30 15:08



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Jo, En falnad vintersjäl erfordrar nog

bäckablänk, brösttoner och vårljusdriv.





2019-05-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Å så sant i alla
L ed man ska
H a med, blick
E j bara för
D å, utan för
* nuet så det
* bra för oss
* alla ska gå!
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP