Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelmorden. En deckarföljetong: del 21

 

- Jag får tacka så mycket för den goda soppan igår, sa Rolf med en nick mot Petter när vi satt i bilen på väg till polisstationen. Hur var resten av gårdagskvällen?

- Vi satt kvar ett par timmar till och drack kaffe och vin. Elin eller vad hon nu heter visade oss exempel på hypnosmetoder. Hon lärde sig det på tandsköterskeutbildningen.

- Jaså, Elisa är kunnig i hypnos? Det låter ju något misstänkt? Tänk om hon hypnotiserade något av offren?

- Hon var i alla fall inte hemma när Fink blev mördad, förklarade jag från baksätet. Då var Anna och hon på Bishops Arms. 

Jag noterade att varken Petter eller Rolf kunde hålla reda på den blonda kvinnans namn. Kanske var det hennes hypnotiska blick som hade förvirrat oss alla? 

Kommissarie Nilsson förklarade att de inte vanligtvis brukade ha förhör på lördagar, men att detta spektakulära dubbelmord var ett undantag.  Han bjöd på ännu mera kaffe och torra skorpor. Först vände han sig till Rolf. De studerade ritningen över hotellet och Rolf förklarade vilka av personalen som hade tillgång till bakgården.

- Och så förstås hotellgästerna i nedre korridoren. De kan komma ut på gården, men inte in igen. Om de inte ställer upp dörren, och det är inget att rekommendera. Branddörren närmast utgången slår igen under kvällen, så då riskerar rökarna att bli fast på bakgården. Undantaget är gästen i rummet utanför branddörren, som måste ha en nödutgång och därför får nyckel till grinden, sa Rolf med en blick mot mig.

Kommissarie Nilsson blängde på mig och fortsatte:

- Rolf, du har uppgett att Pardal och Fink hade sina lediga dagar onsdag till fredag och att därför ingen saknade dem på jobbet. Men varför var de då på bakgården onsdag respektive torsdag?

- Det kan jag inte svara på, sa Rolf. De brukade åka hem till släktingar på olika håll båda två när de var lediga. Pardal ville inte veta av Fink på fritiden. Trots att han fick högre lön som personlig assistent än som vaktmästare kände han sig förödmjukad av att mista sin titel.

- Det förklarar troligen varför Pardals fingeravtryck fanns på kniven som satt i Finks bröst, sa kommissarien. 

 




Prosa av Nanna X
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-03 06:06



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sedär! Nu klarnar kartan avsevärt!!

Elena måste ha hypnotisErat den stackars sparven till att ta död på den fina finken?!?!

Sedermera kan Elaine ha smugit in sig i textjagets rum utanför branddörren, och därifrån förmodligen hypnotiserat textjaget till att beröva Pardal hans existens.

I sådana fall väntar säkerligen ytterligare ett mord - alldeles om hörnet.... vem nu Eleva väljer att låta avliva vem??
2019-05-03

  Stefan Albrektsson
Har äntligen läst ifatt i deckaren...
Det tätnar och är snårigt värre i who's dunnit-djungeln... Och namn-shape-shiftandet på E fortsätter... skumt.
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X