Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

ord tomma som bara tomma ord kan vara

ibland orkar jag inte läsa någonting känns det som då hittar jag några textrader som liksom sätter sig framför ögonen på mig och tvingar mig att läsa och jag läser och läser och läser och försöker begripa men jag begriper inte ett dugg av vad den där författaren har skrivit det är bara en massa staplade ord verkar det som sen tänker jag att jag är väl korkad som inte fattar och läser en gång till och en gång och en gång till men det är faktiskt bara en massa ord nej det går verkligen inte att gilla det här tänker jag sedan ser jag att många har skrivit berömmande ord om den där texten och det får mig att undra vad är poesi för någonting uppfattas texter så totalt olika av olika människor eller berömmer man ibland bara för att man inte vill visa att man inte begriper
Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-30 16:50Bookmark and Share


  dykare
lite segt att läsa(min åsikt)
med en bra slutkläm
2019-04-30

    Ravn Öpir VIP
Jag känner mig träffad då säkert hälften av mina dikter misslyckas på detta sättet. Du kanske har läst dem och tyckt såhär.

Det är förvisso en utdaterad psykologisk teori, men konst skapas med högra hjärnhalvan. Förnuft har ingen plats där konst är. Det leder tyvärr till många misslyckanden, och ofta publicerar bland annat jag även sådant som inte håller. Men jag ser det som övningar. Ibland övar jag på språklig koncentration, andra gånger på surrealism, en tredje för mer mening. Ibland finns det ingen översättbar mening till enkelt språk. Det är bilder ovanpå bilder, som en längre haiku.

Det viktiga är inte tolkningen av bilderna men att man sett dem, hört dem, känt den överförda känslan och befunnit sig på platserna där de tar plats. Men om jag är en av de som du pekar ut, så se de "tomma dikterna" som misslyckade försök. Och ja, jag försöker ha med en mening i dem, det är bara det att det är svårt.

Min favoritdikt går ungefär såhär:

Stormen kastar småsten
på tempelklockan.

Det är bara en suggestiv bild. Det viktiga är inte vad det betyder, men att man är där och drömmer sig iväg. Har jag lyckats skriva något sådant? Nej, men jag försöker. Och då finns bara en väg: med högra hjärnhalvan.

Men jag ska tänka mer på vad du skrivit. Och försöka bättra mig.
2019-04-30

  Ulf Carlsson VIP
Om s.k. modernistisk poesi har jag på forumtråden skrivit att den inte är till för att begripas, knappt av den som skrivit den heller!
Så du kan vila i att vi är många som tänker som du.
2019-04-30

  Öknens Ros VIP
Vissa texter är bara mischmasch och obegripliga, man har satt ihop lösryckta meningar till en dikt. Den är alltså helt utan mening och sammanhang. Man vill väcka uppmärksamhet. Så är det med det. Nu får jag väl en massa poeters protester över mig, men det kan jag ta. ;)
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP