Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har blivit min uppgift att förklara ord för en högst obildad allmänhet, vilken ej vidare har någon större inblick i mitt alldeles som 'egna universum'. Detta kan de dock föga klandras för, en sådan som brist i sin vida bildning.


Dagens förklarade ord 2019 05 01





Plommonstop
-
Är ett glas vanligen, ur vilket annars ofta dricks en dryck som exempelvis öl, mjölk, vin, iste eller liknande. Bara att ett stop ibland kan innehålla en sorts trögflytande 'soppa', på plommon och stundom kallas för kräm, om densamma är mer trögt flytande.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-01 00:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Överflödig förklaring, som om den kom 'helt i onödan', bara att den här kommer i 'nödan'. Precis som det finns olika sorters vin, vanligen vitt eller rött. Det även finns 'lila' eller 'cendréfärgade' (ljusa) plommon.
2019-05-01

  ULJO
Lyfter på hatten för denna gedigna förklaring.
2019-05-01

  Gunwale VIP
”Krämfärgad” betyder väl lila, då?
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP