Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Företagande Och Förehavande, Ps, och inte Ds.

Jag är egenföretagare, ty jag ansvarar för mina förehavanden. Fast egentligen?...
Är jag inte då, en förehavare?
Egenförehavare?

-Fröken.
-Ja?
-Du sprang visst i dina egna tankar.
Denna synen, eller tilltalet, är idag, denna tidsaxel, inte så lätt att höra.





Ps. Ska skriva en bok om en man, som har varit sjöman, och som bor i lägenhet. Han har varit ute i världen, och träffade så sin fru,de träffades på en bar, och han var då så snäll. När de träffats efter att han nyktrat till, var han lite snäll, men inte som förut. Men hon resonerade som så, att han inte var direkt elak, Sverige lät exotiskt i hennes öron, när han sa; Jag har pengar! Och hon ville inte jobba på baren längre, ty hon hade ett barn sedan tidigare, och hon trodde att hon var tvungen att skaffa ett barn till, för att stanna i Sverige, det trodde han också. De var riktigt kära i sina margaritas, och kom att tänka på, att de delat en margarita, när de intervjuades av migrationsverket. De hade levt ihop i Vietnam, ett tag, för att hon skulle få se, hur han var, som far,till hennes barn, så de kunde skaffa ett nytt. Och de var intresserade av varandra, men inte kära, och frågan kom upp en dag av honom; Går det att få ett bra liv med denna kvinna? Går det att bli kär, i en kvinna som man bara vill ligga med? Ja, det går, var hans slutsats... Om hon gör dessa saker för mig i sängen....Den enda fråga han ställde till denna kvinna var huruvida det går att bli kär i en kvinna som man inte är kär i? Och han sa naturligtvis inte att det var henne han menade. Hon frågade honom; Tror du vi kan vara tillsammans trots åldersskillnaden? Det var deras första möte. De pratade vidare, han pratade om de Vietnamesiska kvarteren hur han kände till dem, och hon kände sig smickrad, och pratade om detta också;De hade i allafall något gemensamt tänkte hon.Hennes svar på om det gick att vara lära sig bli kär i en kvinna som man inte var kär i, var; Sök alltid efter att hitta det positiva, i en kvinna, positiva egenskaper, vad hon säger, och eller gör.Ds.




Bunden vers av Mim
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-01 08:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim