Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


arkiv maj 2018


Är du ett kakmonster?

 

 

Du kan inte be mig att se pÅ
När ni gottar er, lindrar ert sötsug
hand i hand
Du kan inte begära att jag ska stå kvar
och falla för frestelsen, tomhänt

 

 

Du kan inte förvänta dig att jag ska säga
alla klyschor som lättar ditt samvete
"Att jag önskar Dig all lycka" och
"att allt jag vill är att du ska må bra"

 

 

 

Du kan inte be mig att ljuga för mig själv
Alla vet att det känns värre att rycka loss plåstret
Långsamt
Men jag vet inte om det verkligen är lindrigare
att göra det, illa kvickt
För även när det är överstökat
Finns ärren kvar i innersta rummet
nån måste dammsuga spillrorna
duka av bordet, diska faten

 

 

 

Du kan inte äta kakorna, och ha båda kvar
Hur gott det än smakar
När jag sväljer min stolthet

 

 

 

Du kan inte be att jag ska stanna
och hålla upp väggarna
Om du inte drar ditt strå till stacken
Du kan inte säga att "du gillar mig"
men lägga mer energi
fler kalorier på någon annan 

 

 

Du kan inte begära att jag ska slösa min tid
Att jag ska spendera en tisdagskväll
När du tvättar och tumlar runt
Att jag ska finnas där när du har så bråttom iväg 

 

 

Jag finns inte i hyllan på Hemköp
Bland Mariekex, Ballerina,
Tom & Jerry, BRAGO
Jag vill inte placeras i ett fack
Buntas ihop med dina Ex

 

 

Men jag lägger en kaka på bordet

Smaka om du vågar

 

 

 

smula ner i sängen

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-01 13:18



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Titeln är riktigt bra. Du beskriver en relation på ett mycket uttrycksfullt sätt.
Först tyckte jag texten var för lång. Men du klarade att få intresset att stanna kvar. Fint!
2019-05-01

  lodjuret/seglare VIP
Att vara en iakttagare är väl okej. Att även reagera på litet olika vis beroende av vad det är som betraktas. Utöver ens dagsform, tyckande och byte av åsikt före och efter... intressant att läsa texter, de är ju så olika.
2019-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Kakmonstret var överlägsen.
Bästa muppen. Avgjort.
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP