Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jaa,detta lär delvis ha inträffat. Ur verkligheten hämtar fantasin sin näring och vice versa"


"Den orangeblå löparen som försvann"



Hakarps pojkarna
var för det mesta

Ute och sprang i
skog och mark

Men en dag på
slutet 50-talet

Försvann en av
dem spårlöst?

Kom aldrig fram
igen. Då plötsligt
ävenså

Kriminalpolisen
började söka efter den

saknade för en påstådd
inblandning

I ett ouppklarat bankrån


Inte förrän på andra sidan
Millenium-skiftet vid en
tävling

Då en åskådare ur publiken
föll ur leden och avled sådär
knall och fall.

Uppdagades det att det ju
var den förlorade pojken
från 50-talet som "återfunnits"?

Han hade tagit hyra på en båt
och något år senare värvning

Till Spanska Främlingslegionen
Blivit medborgare där

Och framlevt sina dagar som
framgångsrik restaurangägare
på Mallorca av alla ställen

Och hans stackars sörjande
mor som i alla år åkt dit ner

Till Solen som charterturist

Inför vissa människoöden
hopar sig frågorna än mer

När man löst en levnadsgåta

Men aldrig någonsin kommer
några fler svar tillmötes. ..?







Prosa av Sefarge VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-05-01 18:31



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ja, kära tid! Verkligheten är vanligtvis betydligt mer märklig än de fantasifullaste hittepåberättelserna (även om vi också har stor poetisk frihet att sminka bjärt på denna verklighets mun ; ) Så ja sannerligen: "Inför vissa människoöden / hopar sig frågorna än mer / När man löst en levnadsgåta"!!!
2019-05-04

  BenGust VIP
Från det inträffade in mot gåtans lösning
är en lång väg.
2019-05-03

  Kungskobran VIP
Verkligheten överträffar oftafantasin
2019-05-03

  Fulbergarn
Märklig historia, som gjord för film
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP