Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön i maj

Försöker att springa ifrån mig själv
glömma mina lögner, mina svek
flyr från nattens ångest
kan ej undgå mörkrets svarta avgrund

Denna himlen finns överallt.

Herre, ge mig en chans, bara en liten chans
att stanna upp och rädda mitt ego

Själen flyr den svarta natten.

ta mig ur mörkret
avgrunden skrämmer mig
ensam förblir svag
ber på mina knän
fulla med sår

Skrubbsår efter försök att springande
försöka nå fram till ljusets flämtande låga
snubblande på trådar
som osynligt ligger dolda på vägen

Snälla herre
låt mig få stanna upp
gråta som ett barn
lämna min kropp.

denna tillhörde en man, hård och kall
kunde ej bli ett litet barn
gråta ut sin sorg
i en trygg varm famn

Tillåt Herre, en annans människas hand
torka mina tårar, smeka kinden
låta mig leva mitt liv, på nytt
aldrig mera springa ifrån mig själv.

Amen.

© Bosse 2 maj 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-02 07:53



Bookmark and Share


  Maria–Lo
Fin bön om vemodighet och önskan om ljus i mörkret.
2019-05-13

    Sefarge VIP
Denna medmänsklighetens
Bön skulle många kunna
identifiera sig med
Tack!

2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten