Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyfattigdomen

 

 

att vara lågavlönad i Sverige är pest

aldrig har man råd att gå på fest

knappt ha råd till räkningar betala

man kan ej heller dessa förhala

 

pensionen är alltför skral

dock man håller sig smal

matranson väldigt snål

räcker med ett mål

 

att företag skulle höja lönen

de skulle säkert ej höra bönen

om lågavlönade fick rimlig lön

skulle det säkert mötas med stön

 

när fattiga får det alltför bra

vill de kanske inte längre ta

smutsiga, stressiga, otacksamma knog

då kanske de sedan länge fått nog

 

vad ska makten ta sig till

när ingen längre vill

vara rik mans slav

inte vara det nav

 

som håller samhället upp

är de rädda för en kupp

när samhällets bojor frigörs

o människors sinne ej störs

 

vad skall de då göra

göra deras slavgöra

kanske gå en mil i fattigas skor

nej, det jag då aldrig tror

 

men tanken är rätt frestande

med tanke på deras festande

i flotta, gyllene salonger

med damer i saronger

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-02 14:05



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja nog bör mynten stuvas om
text på rim om läget utan reson
2019-05-05

  Bodingen VIP
"Somliga går i trasiga skor"...tyvärr
2019-05-03

  BenGust VIP
Jo, nog ingår man såsmåningom i gruppen fattigpensionärer.
Hoppas nya lagen mot skattesmitning
funkar så miljoner kommer de behövande till del.

2019-05-02

  överlevaren VIP
Ja sant en stor del av befolkningen lever under liknande former.
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP