Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslor

Känslan av stillhet kom som en dyning,
som när rodnad mognar mot sin gryning.
Ett varsel av vingslag, en smeksam pust,
ett spirande minne av vaknad lust.

Det går som en rysning genom min kropp,
dess verkan förlöser uppdämt förlopp.
Ett spjut borrar hejdlöst in mot sitt mål,
med oanad kraft, ett viljestarkt stål.

Jag färdas ur tunnel mot klarnat ljus,
hör ljud som lyfter mot stjärnhimlens brus.
Jag upplever suget som tog mig dit,
och känslostormen får svar på invit




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-02 18:06



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En välformulerad text.
Kunde inte låta bli så jag tog gitarren gjorde några smärre ändringar och med
melodislingan från "Jag väntar vid min stockeld" eller mila, som sjöngs på sent sextiotal. Fint!
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström