Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stranden påminde om livet





Strövade omkring på stranden
letade efter bärnstenar

i sanden låg allsköns bråte

verkade meningslöst
tänkte åka hem

hittade en pinne
började leta i skräpet
hittade strandfynd, gula och röda

på väg upp genom dynerna
kom jag att tänka på
att stranden påminde om livet





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-05-03 11:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint, väcker tankar..
2019-05-17

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint!
2019-05-08

    Peter Söderqvist
Du hittar det ljusa i livets ögonblick och skildrar det så klart.
2019-05-06

    bittemi VIP
Den som söker finner! Fin text
2019-05-05

  aol
Underbart sant och så berörande fint skaldat vännen,
2019-05-05

  ResenärGenomLivet VIP
Fin dikt och mycket tänkvärd...
2019-05-04

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt utvecklad metafor kring livet
i all dess mångfald.
2019-05-04

  överlevaren VIP
Bra liknelse...ögonstenar!
2019-05-04

  Feliaxel VIP
Så känns det nog när man tittar på sitt liv
2019-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket fynd! Bra liknelse med livet.
2019-05-04

  DavidM VIP
Väl uttryckta liknelser.
2019-05-03

  Poesia VIP
Åh, bärnstenar! Det är en dröm jag har - att plocka sådana! Någongång i Skåneland.

Du målar klokt och vackert med dina ord!
2019-05-03

  Maria Sundelin VIP
Minnen dyker upp på de mest oväntade ställen
Kramar
2019-05-03

  M.Eta
Fina fynd, fin text!
2019-05-03

  Maj-Lis VIP
Man ska inte ge upp
2019-05-03

  Blomma-Stjärna VIP
ofta är det väl så att stannar man och tittar efter ser man mer - av vad livet är!
2019-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Var det i Lettland?
2019-05-03

  ULJO
Plötsligt dyker guldkornen upp.
2019-05-03

  Gunnel Eriksson VIP
Så sant. Man vet inte vad man hittar (på)så länge livet pågår.
2019-05-03

  Lottie Ålhed VIP
Fint att hitta strandfynd trots allt!
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP