Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vådlig provkörning


Kusinen från Frösön


Första kusin, fjäll- och fallskärmsjägare,
mycket biltokig lånade en sportbil MG
med träekrar och stansade hål i olika
storlek. Lekte med ratten och körde med
fingret i hålet när fingret skulle tas ut satt
det fast, omöjligt att få ut.

Knepigt och märkligt, kusinen svängde
in på en bensinmack och tjoade på hjälp
ut kom ägaren; lade pannan i djupa veck
kliade sitt huvud gick in på macken och
hämtade både smör och olja.
Inget hjälpte, fingret satt som i ett städ.

Lämnade kusinen för att hämta en nyckel,
goda råd blev nu dyra. Ratten skruvades av.
Kusinen fick en bärkasse där ratt och hand
placerades blev därefter skjutsad till ortens
Brandstation för hjälp.

Kusinens finger blev illa tilltygat – när jag
besökte honom frågade jag om bandaget,
han svarade inte, vände ryggen till för att
lägga sitt pussel. Hustrun fnissade – det var
hon som fick hämta och återlämna MG:n.
Kommenterade inte, det gör man inte när
en fjälljägare råkat illa ut.

Sensmoral; akta sig noga för hål…





Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-03 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje