Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Distad Dysterhet

Vrider blicken på sned

gårdagens nyheter är ett tomrum

oäten snabbmat glider mot marken

det djupa djupa nätet

sprider upplyst panik desinformation

 

Mitt vänstra öga blottar katastrofen

knäande majestätiskt likt en sömngångarälg

kliver den ut på civilisationens svarta matta

 

En vägdöd elsladd urkramat oljegrus

ett stryptag av sorgtung logistik

världens längsta motorväg omfamnar planeten

 

 

I en silverdröm simmar blinda astronauter genom natten

miltals utan mål

med ett dödmansgrepp om ratten

sjungande om svarta hål

 

På fälten utanför belysningen

tystnar nattens snö

fågelflockens tusenfötter tecknar tanklöst algoritmer

om vad som också skulle kunna vara




Bunden vers (Annat versmått) av svernbygrabben VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-03 15:55



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
*min läsning
2019-05-03

  Stefan Albrektsson
Jag gillar dessa dystopiska - och ibland gränsande till surrealistiska - bilder, som i alla fall i män läsning håller sig tätt omkring och belyser sitt ekologiska katastroftema.
Tydliga och skrämmande bilder som tex "Världens längsta motorväg / Ett stryptag av sorgtung logistik / Omfamnar planeten" och "Miltals utan mål / Med ett dödmansgrepp om ratten / Sjunger vi om svarta hål", osv.
Läckert när dikten sporadiskt faller in i radslutsrim (vilket jag upptäckte först efter några genomläsningar... det är gott betyg åt rimsmidet). Angelägen dikt i tider som dessa!
2019-05-03

  SatansSon VIP
belys ditt liv i dina texter. jag ser bara mörker och förtäthet. du skymmer sanningen bakom ridåer av svammel.
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben VIP