Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kedja inte fast dig i gunghästen


hur ska man säga
till den man gillar,
när hon frågar, jag

en hel barndom var
fotboll med boxningsregler
blodiga scener
fylla kondomerna med pinnar
som en inbakad pizza
så att det verkligen skulle brinna, jag
har provat varje fälla jag har
gillrat dom med
moonwalkat över dom för att
bara nåt ska hända här


jag har satt mitt liv på spel





att jag inte vågat
försöka med dig jag har
skjutit fem förhållanden

i huvudet

fem dolkar i ryggar och du
är ingen man leker med
ingen tidsfördrivare

jag skulle sparat dig om man kunde
spara dig som en ankeborgare på hyllan
som en karaktär i i world of warcraft
sparar dig på lion's pride inn
ett kärleksbrev
livs levande


till en tid då
jag är mindre jag
en tid då jag inte behöver
tre glas vin för att
våga möta en dag
en spark i skrevet
för att göra nånting av den
för att carpe diem

ingen mer novalucol

att öppna upp för din saliv





du vill att jag ska va ärlig och
kliva ut ur skogen

vill du höra mig säga
jag har myror i hjärnan
jag tappar bort grejer
och absolut oss själva
att jag är fågel, fisk och
aldrig mittemellan

du kan få se
när jag hoppar av glädje för inget
sjunger som ett flygplan på torget
och viftar på svansen när jag ser dig


men också

när jag faller
och forskarna har kommit fram till:
det händer allt för ofta

dra med kritan runt min kropp för jag
stannar nere

länge


du kan få se
alla mood swings kräftkalas
ett bollhav svart och vitt
innan en släpps ner och

"bertil 7 - kör ihjäl dig själv"
säger nån jävla gotlänning
100% lottodragning

skalman kan gå och lägga sig, jag har
fyra nätter per dygn och
dagsljus när du sover och
du är vacker, men du
kommer se mig genom
springorna runt rullgardinen

där det goda livet lyser in


när jag väl kommer hem


om jag ens gör det


jag får vittring och släpar med dig
sen vänder jag i steget
kedja inte fast dig i gunghästen

ibland så får jag soppatorsk
innan jag har lämnat macken


saltar för hårt på maten och jag
sockrar mina plågor

jag har


mobbat, jag har frysts ut
jag har supit, jag har knarkat
jag har vaknat upp hos andra
och i parken
och i skogen
på balkonger
i januari
nära döden
med batonger
från poliser
jag har slagits
för min middag

jag är
kannibal really

det finns hjärtan där ute
som jag tagit bett av och
du frågar varför jag inte försökte få dig


därför att om gudar bränner myror
är jag förstoringsglasen


kedja inte fast dig i gunghästen
när det finns perfekta mustanger och
islänning









Fri vers av Love Död
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-06 18:47



Bookmark and Share


  saudade
helvete du är bra
2019-05-09

  Lottie Ålhed VIP
Omtumlande intresseväckande text som jag kan höra framförd från en öppen scen Applåd!
2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död