Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

WAR-dag

Vill inte skriva

Vill bara vara

Men om man inte handlar är man bara en.......

....vara?


Kanske därför mina muskler

BRYTS NER

i Apples mjukvara

Internet vill måla våra ögon i Googles mascara
så pressa fram olja i min hand
för jag vill förbli råvara

Men jag softar trans-fett
och glömmer ansvar
för min dröm som vill bli matad som ett gråtande barn
mitt hjärtas trumma tappar takten mot ett klockslag
för det är en WAR-dag

Jag kvävs inne på ett lager
där luft blir en kravbanan i mina andetag
så min själ stjäl vingar när kroppen blir ett plan utan pilot

För det känns som pengarnas nikotin

D R O G A R N E R M I G T I L L E N V Ä L. F Ä R D S M A S K I N

PANG

En snabb check,
Ett hjärta inget batteri
min puls slår

Jag sjunger hela världens språk
för jag vill smaka dom 7 havens kunskap
Men gatan stenar min tunga
För min musikal sliter av Sveriges snövita sjal
Marken gungar så jag lutar mig på en bokstav för att tolka en WAR- dag

WAR som i vilsen människoWAR-else
Fast min kompass och penna pekar åt n-ORD

WAR som i i inflammation, när den Svenska flaggan pissar ett kors i FNs barndeklaration
WAR-sågod

Eller WAR när en amerikan skriker åt en arab

WAAAAAAAaaaaR!

Ett krig som jag inte vet ett skit om
Men när IS bildar snöänglar på min trottoar
känns det som ett till barn firar Ramadan i en grav
För alla nyhetsreportage gör världen till en hemsk dikt utan slut
Men hur sätter jag punkt om livet saknar
EN MENING

Vill va det fria ordet som kallas kriminell
För min tanke skakar galler i en hjärnCELL
Så receptet på frihet måste va ett skämt
För demokratins köttbulle har börjat smaka bränt

Jag har slutat lägga min röst på ett parti
För min röst räknas varje dag i poesi
Hur kan vår framtid lära oss kärlek
om vi skriver historia med hat

Med pennans blod på mina händer lever jag
En WAR-dag




Fri vers (Spoken word/Slam) av Madrugador
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-04 01:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador