Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenssons - en drömraga

 

Vi fick kaffe hos vår granne 

Svensson sa vi skulle stanna

äta middag ta en drink

Mamma gav oss då en vink

att vi måste städa vinden

jag var ganska blek om kinden

spillde ur min kaffekopp

men då sade Mamma: Stopp

nu ska vi gå hem och städa

för det gör vi varje fredag

vi kan komma om en stund 

fast ni har en löjlig hund

 

Vi gick hem att städa vinden

sökte att sortera fynden

några gamla julsaker

andra ganska kul saker

Mormor städade i hallen

dit vi lät allt skräpet falla

Mormor fick två ljus i låda

ganska klumpig att beskåda 

 

Svenssons unge kom med bud

att vi skulle komma nu

Mamma sa: vi kommer snart

och vi gnodde på med fart

himmel vad vi slet och röjde

grabben tyckte att vi dröjde

om en stund kom Svenssons mamma

och hon sa precis detsamma:

Här har jag stått i och handlat

jag blir faktiskt rätt förbannad

att ni inte ville komma 

ni kan ta tillbaks er blomma

 

Vi gick ut en stund i parken

Svenssons storebror, monarken

i ett fort som kidsen byggt

skrek ut slagord, hemskt och styggt

svåra ord han ej förstod

skränades med kraft och mod

mina barn satt kvar i trappan 

tyckte Svenssons barn var slappa

Mamma sa med ironi:

Svenssons ska ni strunta i

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-04 07:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaså det blev ingen middagsbjudning?
Härlig text med fantastiska rim. Sådan puls i texten.
Städningen levande beskriven.
2019-05-05

  BenGust VIP
Text med glimten i ögat

Härlig textflöde och titeln
"Drömraga"
2019-05-04

  Stefan Albrektsson
"Städa" - "fredag" är ljuvligt! Och visst har Pippi nån så'n veckodagssång (där även städning sker till jul)?
Skulle gärna höra mer om Svenssons storebror, monarken - verkar vara en osympatisk typ som gör sig bra i dikter. Men kanske har ironiska mamma rätt: strunta i Svenssons?!?
2019-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X