Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammalstank

Jag kommer ihåg
att jag börjar bli gammal

För många decennier sedan
tyckte jag att gamla kroppar luktade
illa,
var kvalmiga,
varmt fuktiga
i ylleskjortor
och långkalsonger,

långt ut på landsbygden
i taggtrådskvällningarna,
när mellanvågens svajiga
sändningar
bar Radio Luxemburg
till mitt pojkrum:

”There are four kinds of Sunsilk Shampoo
and one is for you”

Landsbygden var rik på folk

Lukten
från alla de gamla kropparna
var bedövande

Jag flydde upp i skogarna
i väldoften från vägkanternas liljekonvaljer,
som lindrade
tills radions sommarnätter somnade
till
”That's it and that's all
from yours sincerely Tony Hall”

Och nu minns jag igen
att jag håller på att bli riktigt gammal
och törhända stinker de unga
i näsan




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-04 08:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP