Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vild måltid ute i naturen

Lejoninnan smög sig på och fällde själv en Gnu
då hon kvävde den helt enkelt genom att bita den i halsen
Sedan sprang hon mjauandes och hämtade lejonungarna
sina som låg gömda i busksnåret
Vilka blev så himla glada när de fick höra av sin mamma
att de på led kom skuttandes pipandes ur det snåriga
buskaget på tur
Så små och söta och busiga och granna
Jätte fina

Den ena av ungarna säger till de andra
Titta där är hon ju, våran underbara mamma
Och jag undrar vad hon har lagat till för köttig middag
åt oss ikväll
Kan det vara en rå och saftig gnu nu igen eller kan det
vara en lagom stor gasell

Jag bryr mig inte om vilket, säger en tredje unge
för jag är jätte hungrig
Känner mig lika hungrig som en varg för magen min
bara kurrar hela tiden
Skulle nog kunna käka upp en hel oxe...

En vild måltid ute i naturen!

Ken Cassel
4/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-05-04 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel