Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smogen ligger tät

Det är så som det ser ut här, där jag kommer ifrån
Smogen ligger tät här hela tiden
Och att människorna ens kan bo här i huvudtaget är
för mig en gåta
Det är nästan så att jag börjar gråta
För hur är det ens är möjligt tycks det inte vara någon
som tycks veta
För ifrån denna stad som jag kommer ifrån liknar
ingenting annat
Det är som att vara på en helt annan planet
än våran egen jord
Helvetet på jorden, förbannat

Industriskorstenarna spottar ut sitt kolgift i ett
endaste kör
Så då är det inte så konstigt att det är så många
människor som har det så svårt för att andas
För varje vecka är det jätte många människor som bara
försvinner när de går och dör
Så jag tröttnade en dag och tog fram min tumme
i hopp om att få lite lift
Lift därifrån
Ville inte känna mig som en förlorare mitt ibland alla
de andra som inte inser att det kört
Vilka fån
Så jag har börjat tycka synd om dem
För en gång i tiden så bodde jag ju där och hade
de alla till min vän

Det är såhär som det ser ut där jag kommer ifrån
Hela staden är ständigt full med smutsig smog...

Såg ett program ifrån Kina
Det var ibland det värsta jag har sett när det gäller
miljöförstöring
En hel stad som ligger i en dimma av kol
För djävligt helt enkelt
Stackars satar...

Ken Cassel
4/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-04 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel