Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ungdomsdikt av Giacomo Leopardi (1798-1837). Favorit i repris.


L' infinito (1819)

 

 

Kär var mig alltid denna öde kulle
och denna häck som skymmer större delen
av horisontens rand för mina blickar.

Men då jag sitter här i lugn begrundan
manar min tanke fram en värld därbakom
av rymder utan slut, av övermänsklig
tystnad och gränslös, outsäglig stillhet
som nästan skrämmer hjärtat.
 
Och när vinden hörs susa svagt i dessa blad och grenar jämför jag den med ändlöshetens tystnad där utanför: då minns jag evigheten
och döda tider, och den tid som lever
i detta nu, och dess brus.
 
Så, helt sakta drunknar min tanke i det omätbara,
och i dess hav är det ljuvt att få förlisa.

 




Övriga genrer av in effigie VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-05 05:02



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En drunknad tanke i det omätbara ...mycket vackra ord En dikt man hade velat skriva själv om man kunnat....
2019-05-11

    ej medlem längre
Mäktig dikt detta! Love it!
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

in effigie
in effigie VIP