Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgonens drömda scener sammanlappade (och som vanligt smått omtolkade, för att stämma med rim o ramverk)


Mosaik 17 : Jacka 26 : Urklippt fLicka

 

 

Rotar lätt bland mammas mappar

urklipp ifrån sjutti år snart

Blir förvånad sista sidan

visar tjej jag just mött, står klart :

 

L. kan både måla, dikta

och har testat medel magiskt

Gladare än någon annan

måste visa sig bli tragiskt...?

 

Klättra' vi på fornsvensk kyrka

upp mot ny design, hur gluggar

vätter läckert bort längs småstad

Vill först också fånga ugglan

 

Noggrann kompis planlagt veckan,

vet exakt var köpes jackan

Likafullt står kvar och velar

som om kunde allt bli fel val

 

Även av helt vanlig radio

meddelas att L. naturligt

är exempel på rent guld då

hon bär rätt knapp - bar' att trycka!

 

Inget bussbolag i världen

kommer vänta på vår tidning

tjugo år försenad redan

Vill vi ej få löpelds spridning...

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-05 10:28



Bookmark and Share


  Nanna X
Det kanske var en sanndröm om en klättrerska som kommer? Mammas arkiv verkar tillförlitligt.
2019-05-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP