Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min första novell II

på påsklördagen
påbörjade jag en novell
titeln kommer att vara
"Strumpdockor är vi allihopa"

den handlar om nånting
som jag har funderat länge på
och känner väldigt starkt för –
det känns som om det jag skriver är
en historia som nästan skriver sig själv

jag skrev först de tre första kapitlen,
sen visste jag hur det skulle sluta
så då skrev jag det sista kapitlet,
sen det nästsista och så kapitlet före det
sen började jag fylla i mitten

på tre dagar skrev jag 16 kapitel,
sammanlagt ca 3000 ord –
vilket flyt jag har haft
nu har jag lagt till lite,
så nu ligger texten på 3839 ord

nu återstår en del redigering
och sen måste jag våga skicka in den nånstans
nu är den stora frågan
om jag först borde anlita en lektör eller en skrivcoach
för att novellen ska ha större chans att bli utgiven?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-10 07:45



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att du inte lägger ut den här,
jag har lagt ut flera av mina , det är intressant att höra reaktionerna.
Hade tänkt sätta samman dom när jag får tid.
Min första roman är klar men måste redigeras det är ett omfattande arbete

Min första diktsamling ligger nu på förlaget för tryckning, redigeringen där bestod att välja ut 70 av mina ca300 dikter det var inte lätt
2019-05-11

  Kungskobran VIP
Noveller brukar väl vanligtvis bestå av
en samling korta berättelser
bara en är nog svårt att få publicerat

2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP