Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har konstnärlig frihet. Och jag tvekar inte att använda den!


NORRSKENSLANTERNOR

i långa vintermånader

och sommarnätter ljusa

när dofterna och synintryck

kan tjusa och berusa

vi lyser upp i vildmarken

på landet och i staden

ni hittar oss i stadsparken

på cityesplanaden

 

vi är ljusen i norr

vi är norrskenslanternor

vi är facklor i storm

men vi är inga stjärnor

Gud har satt oss till salt

vid den saltstänkta bukten

vill man känna ett träd

ska man titta på frukten

 

vi återspeglar världens Ljus

som tänt vår inre låga

som bor i våra hjärtan och

är svaret på vår fråga

Han leder oss där vi går fram

som herden leder fåren

Han löste oss från skuld och skam

med blodet ifrån såren

 

 

LARZ GUSTAFSSON  5/5 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2019-05-05 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP