Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångarnas kör


när får solen vandra in i öppna salen
breda ut sitt hår
fransad av tuvull
utsträckt över vårens klorofyll
så de som väl behöver får vända ansiktet mot solen ?

det frågan ställer vi varje dag när vi ser
skräcködlor utan hjärtan
----hör rösterna av porslin
skramlar "citat" vården om de utsatta
stämmer upp i bullrande slagord
i det tomma rummet

men så kommer hoppets frön
vi alla så väl behöver
över 50 miljoner kronor samlades in av
året MUSIKHJÄLP med temat

"Allas lika värde "

värdet gäller alla förenade i någon form
av utanförskap
om nu skräcködlornas fattningsförmåga
ens greppar insikten

vad som sker i samhället
fyllt av porslin och kalla ansikten

tomma ord = askan det levrade blodet
i koppen som tömdes i rymden

fantasier manipulationer
konflikter besvikelser
kompromisser huset utan grund
kropp och själ måste stå enade
men när huset är tomt
blåser vinden genom

askan faller över alla självmordsoffer
under de stora högtidernas tid

just när partytältet är uppslaget
till fest och gamman

för vem och vilka ?

känner vi inte enbart oförståelse
för de som greppar sleven ur vällevnadsgrytan
sparkar de utsatta i ryggen




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2019-05-05 21:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
! inga tillägg behöves till de redan sagda.
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP