Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara eller inte vara

Vad är det som händer
tiden står stilla för mig
men alltomkring rör sig
finns jag eller finns jag inte?
Där kommer en man på cykel
jag stoppar honom
frågar, finns jag eller finns jag ej,
han tittar på mig,
en knäppskalle och cyklar vidare

Funderar
det är klart att jag finns
frågade ju just om jag fanns eller ej
men tvivlet finns fortfarande
bäst att gå hem och titta i spegeln
Det första jag gör när jag kommer hem
är att titta i spegeln,
där syns ingenting,
sätter mig i soffan alldeles matt
tar fram mobilen och tar en selfie
det syns ingenting.
Måste somnat i soffan och
sovit länge,
kommer förskräckt i håg
rusar till spegeln
där syns jag tydligt,
tar fram min mobil
jag syns inte i selfien jag tog
tar en ny , där finns jag
tydligt och klart.










Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-05 19:48



Bookmark and Share


  Fulbergarn
undrar vad drömmen betyder
2019-05-07

  Öknens Ros VIP
Att inte synas, vara "osynlig" kan upplevas trots att man är fullt synlig.
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP