Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funktionshinder.


Osynlig kupa.

Man ville skydda dem från allt ont.
Man trädde en osynlig kupa över dem.
När de märkte att något hindrade dem,
bultade de och slog på den.
De visste inte om den fanns på riktigt.
De var skyddade från mycket ont.
Men kupan hindrade dem från mycket gott också.
En dag lyckades de lyfta av sig den.
Därmed blev de fria att flyga rakt ut i stormen.
De älskade det trots att de gjorde ont i vingarna.




Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-09 20:12



Bookmark and Share


  Klaus Peter Jensen
Spændende og flot digt. Det er vist altid et dilemma, hvor meget man skal beskytte og hvor meget man skal frigøre i forhold til sine medmennesker, trevlig helg med venlig hilsen Klaus
2019-05-11

  Öknens Ros VIP
Att vara fri trots stormar som väntar är värt det.
2019-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP