Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 6/5


Ack hack tack - en drömramsa

 

Fick potatis gratis

tack tack tack

hackade potatis 

hack hack hack

 

Bara le och tacka

vi fick också lök

många ville hacka

i vårt stora kök

 

Gjorde ett försök 

skar på toaletten 

maten den blev blöt 

det var inte lätt men

 

Vi fick gå tillbaka 

leta knivar, brädor

alla ville smaka

jag fick bara städa

 

Först så kom turisten 

hack hack hack

sedan fagottisten 

tack tack tack

 

Pallen hade tre ben

men ett sprack

det var nog ett skenben

ack ack ack

 

Öste hack i påsar

som jag fått av mamma

eller i små kåsor

gjorde väl detsamma 

 

Hackandet gick sakta

skulle maten räcka?

jag blev trött på vakta

ville benen sträcka 

 

Cykel ger motion!

sade fru Minister

men min kondition 

hade sina brister 

 

Handen gav mig kval

när vi kom i svackan

jag fick kliva av

leda uppför backen 

 

Vi kom upp till kiosken 

backen flack

jag var lite pjoskig

hon bar frack

 

Olika men lika

jag fick spel

skulle ta en fika

jag tog fel

 

Ville ha en kasse

planen sprack

för en dam i massan

tog den - ack




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-06 08:03



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Flödande ramsande och hög fart!! Innehåller så många k/ck-ljud att man får träningsvärk långt bak i gommen och tungryggen av alla hackande velara konsonanter!
2019-05-06

    ej medlem längre
Tänker på ”ticke tack, ticke tack, hör kommer Peter Palsternack. Ticke tack ticke tack, dansande på häl o klack i sin gula frack tick tack. Vilken häftig dröm.
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X