Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren






På trappan stod våren
det var en ömklig syn
hon hostade och nös
var grådaskig i hyn

hon var trött och frusen
hade blöta, kalla kläder
trivdes inte alls
med månadens väder

sjönk ihop på en stol
satt tyst och fundera
på alla starka krafter
som är i omlopp numera

berättade om hinder
hade svårt att ta sig fram
sänke generat blicken
kände skuld och skam

visade många vårtecken
som på olika ställen fanns
hennes matta, trötta ögon
fick en ljus och klar nyans

på trappan stod våren
det var en härlig syn
hon mådde mycket bättre
hade friskare färg i hyn






























Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-05-06 12:58



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Vemodsfuölt och ömsint
Kramar
2019-05-08

  Eva Helene VIP
Bra skrivet med en humoristisk blick!
2019-05-08

  Lars Hedlin
Jätte fint!
2019-05-08

  Sommarina VIP
Fint vårrim
2019-05-07

    Max Poisé
Snyggt! Välkomponerad och behaglig att läsa!
2019-05-07

    ej medlem längre
Vilken härlig personifikation av våren med glimten av ett leende och solsken i blick.
2019-05-07

  Fulbergarn
Kung Bore
är en dåre
som försöker så
sin vinter
med idel finter
men våren vinner
och sommaren finner
sin tröst
i höst
precis som en man finner sin
mellan tvenne kvinnobröst
2019-05-07

  Ezmeralda VIP
Ja äntligen kanske vi kan säga.

2019-05-07

  louisegirl
När våren står på trappan blommar man ut. En underbar tid. Härligt och fint diktat
2019-05-07

    Peter Söderqvist
Våren som person i tidens anda.
Blir en spännande skildring.
Snyggt.
2019-05-06

  Olof Lagerhorn VIP
Våren skickligt gestaltad i målande,
mjukt flödande bilder; en dikt som
bär på hopp.
2019-05-06

  M.Eta
Aprilväder fast det hunnit bli maj! Hoppas våren kommer igen fysiskt och psysiskt. Fin text.
2019-05-06

  Feliaxel VIP
Stackars våren,hoppas att det blir hållbart väder nu
2019-05-06

  Johan Strömstedt
När jag läser din text framträder en röst.
Det är en känd värmlänning tror jag åtminstone han var. Har för mig att han läste åa i öa. Bra skrivet och med hoppfullheten i centrum. Fint!

2019-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Våren, denna ömtåliga planta, som man bara vill omhulda. Fint rimmat som alltid!
2019-05-06

    ej medlem längre
Betecknande för vårens väderlek! Mycket bra diktat!
2019-05-06

  Niliboy
Ja, våren är fin, fast man är inte grådaskig i hyn!
2019-05-06

  överlevaren VIP
Vårkänsla i orden, bra text!
2019-05-06

  ULJO
Våren denna underbara varelse.
2019-05-06

    Birgersdotter VIP
Fint diktat om våren.
2019-05-06

  Lottie Ålhed VIP
Fint om våren på trappan
2019-05-06

  Öknens Ros VIP
fint diktat om våren.
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP