Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTEN GÅR

Dikten går sin gilla gång,
- ner och upp, upp och ner -
Både glädje och förfång
den till mänskan ger.
Stundom den i olag råkar
mellan människor som bråkar
och blir dum och trång,
ingen solskenssång.

Dikten går på egen stråt,
- vill och vet, vet och vill -
vilar ut emellanåt,
ligger lugn och still.
Men den börjar snart att storma,
svalla över, tjuta, gorma
tills den, trött på gråt,
gör en annan låt.

Dikten går som mänskan gör,
- dit och hit, hit och dit -
Dikten föds och finns och dör
under fred och split.
Om man låter dikten kliva
som den kan, så kan den bliva
sång för den som hör
sången som den gör.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2019-05-06 17:58



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Superbt sammansatt med geniala rim, bravo!
2019-07-05

  Stay Golden
MAGNIFIQUE! <333
2019-05-06

  Syrran77
Rytm som blandas effektfullt och skulle kunna bli till en visa för den musikaliska läsaren. Jag gillar särskilt inbrytningen av de trefotade stroferna som får dikten att sakta in sin gång, för att därefter fortsätta med oförminskad fart.
2019-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP