Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prag i dimma

 

 

Hjärtats muskler i ett myller av 

kaskader maskerader. Den som 

hyllar hyllas. De som bugade har

fallit. Sedda med de blidaste av ögon. 

 

På ett stenskott i ett bilfönster fastnade 

en skatas spillning. Detta liv har inga friska 

grenar men människorna gläds åt skotten. 

 

I de dystras kök har öppenhetens luckor 

inga fogar. Enbart faser utmejslade. 

 

Kungar och fasaner krig och kärlek 

 

tipp tapp tipp tapp klapprandet av hoppet 

genom tider burna utav små barn. En har 

låtit könet råda. En annan lagt sitt medberoende 

på ett podium av staplar. De flesta blundar. 

 

Tiden tickar. Tick tack tick tack




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-07 01:23



Bookmark and Share


  danne //
Många arméer som tågat in i denna stad, en härlig å dunkel beskrivning av staden.
tycker den är fint berättad lika så.
2019-05-07

  Stefan Albrektsson
Snyggt! Älskar den inledande strofens många ekande klanger ("-sk-" och "-ll-") vilket återupptas tematiskt i slutet av texten igen, och påminner mig om klappret av fötter genom tiderna mellan väggarna på de trånga gatorna i gamla stan i Prag. Historiens fötter trampar genom tider, platser och hjärtat.
2019-05-07

  ULJO
Berörande skaldat
2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP