Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräftgång

Stjärten först och klorna bak
på väg mot tryggt gemak
Ögon krumma av gyttja och ler
svårt för den som inte ser

Att komma fram att skjuta fart
ifrån finalen bak till start.
Kräftan krälar, kräftan ler
kräftan ångrar sig och ber

Se på mig som liten är
se på mig som är bredvid
se på mig som invalid

Likgiltighetens fånge
i det hårda skalet
krälar vilse mitt i havet

För rädd för att hoppas
för god att inte plockas
av en främmande som lockas

Sätta grytan på kokning
med dill och salt som smak
skapa fest är hederssak

Från kyla och mörker
till glädje och fest
Vattnet kokar du är gäst
du är maten som vi gillar mest

Baken först i vattnets hetta
krälar som en före detta
Från det svarta till det röda
snart är vi alla döda




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-07 04:37



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fängslande i ord och rytm -om livets absurda sidor
"likgiltighetens fånge, i det hårda skalet, krälar vilse mitt i havet"
"för rädd för att hoppas
för god för att inte plockas"
"baken först i vattnets hetta, krälar som en före detta"...… "från det svarta till det röda snart är vi alla döda"
2019-05-08

  Mats Edin VIP
Bra fångat!
2019-05-08

  Engel
"Likgiltighetens fånge
i det hårda skalet
krälar vilse mitt i havet
För rädd för att hoppas"
En ryslig bild du målar upp. Men det mest skrämmande är att den är sann.
2019-05-07

  Kungskobran VIP
Inuti det hårda skalet finns det något gott men det måste beredas på rätt sätt
2019-05-07

  Stefan Albrektsson
Mycket snyggt flödande rim och rytmiskt dansande! Jag tror du skulle vinna på att hålla samman texten mer rent grafiskt (nu blev det till att lita på scroll-fingret).
Texten blir skrämmande som allegori/metafor - och just slutets krassa konstaterande sätter en sån definitiv punkt att den ekar kvar i tanken.
2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP