Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Att läsas genom promenaderna och mellan raderna)


Norrköping. Du är vackrast i Gryningen.






Obehärskat rinner Gryningsljuset, Genom.
Genom Gull-Olle, genom Drottninggatan,
genom Stadens alla Rödljus,
genom Promenaden, genom Vasaparken,
genom Söder, hem till mig.
Genom Tidsglas, genom Fönsterglas.
Genom Glaskroppar och genom Skogsbrand.
Genom Tvivel.
Genom Dig. Genom Mig.





Och jag kommer inte längre böja vaknätternas månsilver ensam.




Fri vers (Modernistisk dikt) av J-M
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-07 05:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Visst är det inte bara vackrast när det skymmer. Det är också vackrast i gryningen. Den gjuter ett hjärta av guld av dina ord.
2019-05-07

    Peter Söderqvist
Det är ljus i denna text. Du användet gryningssolen som väcker och kanske skapar liv så snyggt.
Gemenskapen som uppstår genom ljuset värmer in i natten.



2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M