Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utan ett fundament

 

Man bygger sitt hus, liv, kärlek
Utan
Ett grund fundament

Bit för bit
Sten för sten
Tak som väggar

Kommer att rasa alltihop
Rasar skrämmande
Rasar hastande

Och det blir förordelse och ras

Bygg inte ditt liv med falska drömmar
Lita på ingen än din magkänsla
Aldrig tro att demokratin är human

Och lått byggandet av ditt liv

Vara steg för steg
Vara små drömmar som stora
Vara räcker tillräcklig

Och släpp aldrig demokratis lögnerna in i ditt liv

Hjärntvättat blir du
Jagad för livet blir du
Rasist blir tillkallat du

Och tro aldrig på att vi människor är likavärde

Vissa människor tror och tänker…
En religion ser på sig som den ENDA
Någonting som kallas gud av hans trogna

Säger att hans trogna är de enda som har ett värde

Västvärlden tror på så
Demokratin tror på så
Mellanösterns broder länderna tror på så

Och de dryga sexmiljarder är hedningar, rasister

 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2019-05-07 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP