Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nåden


MO LEANNAN


Maggi började sin boxningskarriär sent.
Vid 31 år och vann alla matcher på kort
tid. Vid 32 år tog hon VM-titeln, men
skadades svårt av sin motståndare; kotor
i nacken, ryggrad förstördes och kroppen
förlamade Maggi.
Tränaren satt vid hennes sjuksäng dag som
natt. Hon bad honom stänga respiratorn,
tränaren samtalade med sin katolske Fader.
Fadern hänvisade till Guds Nåd…
Beslutet kom – respiratorn stänges först,
därefter injicerades en hög dos adrenalin
och hennes liv släktes av tränaren.

Boxningsdräkten prydes med Mo leannan
– gaelilska;
min älskning. Irländare drogs till alla hennes
framgångsrika matcher, jubel när hon gjorde
entré. Tränaren försvann, helvetet väntade på
honom enligt den Katolska Fadern.
Dödshjälpen gjordes av kärlek och nåd till
Mo leaannan – älskningen.






Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 109 gånger
Publicerad 2019-05-07 13:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje