Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten är en årstid

Vi bygger förluster
de sjuka och skadade
de sömlösa kropparna, övergångarna
molnen som rullar mot horisonten
de mullrande taken, byggarbetsplatserna
tomrummen mellan väggarna
viskande snäckor

fiskarna drunknar
knappt synliga i den fläckiga luften
strömfåran bär båtar av löv
och under oss, berggrundens sprickor
vindlande ärr i sedimenten
vi bär tystnad som mjuka snäckskal
oskyddade kroppar

frosten på äppelträdens blommor
kronbladen som snö i gräset
fastfrusna i tiden

myren sträcker sig likgiltig
längs motorvägens kant




Fri vers av Grävling
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-07 15:49



Bookmark and Share


    All my ghosts
Den tredje versens tre rader är en liten stor dikt i sig. Skulle vilja lyfta ut den. Den är värd en egen sida. Så ödesmättat och starkt, särskilt med den sista raden i den versen ("fastfrusna...").

2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling