Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gruvgryning #2

 

Gruvbygd i bruksmiljö med fordom
luftgevär vann över pilbågar
söderbor i flykt äntligen erkänt sig besegrade

sniffargäng yxade likt totempåle enorm fallos i trä
Sundsvalls-Günter letade guld
sönderbromsade cykeldäck farsan förbannad

kungsboa hemma hos kamrat
spelade hartsfiol och sprang för livet
pallade frukt men hustomte sprayade gift

helgalen tjur på rymmen
auktioner i fodermagasin om somrarna
mellanölshemlisar uppe på berget

motorbyte med rep och spett i SAAB Trubbnos
vid julgranstid sågs arg skogvaktare
trimmade V8:or och Rally-Amazoner

Vespa 175 cc plågades i kurvorna
motorskallar var vi allihopa
turkos slagg låg överallt 

tjuvrökning djupt inne i skogen
hann man ej hem grodblad i nöd dasspapper
VW utan skärmar vi voltade på ramp

dock snart trist vuxenvärld knackade på
vårat gruvbusegäng blev en snackis
bryggeriet tystnade och klirret tog slut

utifrån inkommande utan kunskap
betraktar detta arv som bara en gammal by
har inte en susning om trakts rotade minnen






Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-07 23:33



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Nostalgiska tillbakablickar på en tid fylld av allehanda äventyr och bus. Nyinflyttade en ny generation som lever i nuet och ej blickar bakåt.
2019-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP