Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...framförallt när jag är i psykisk obalans...


Tiden jagar mig

Tiden jagar mig
bakom mig
flåsar mig i nacken

Jag lever på nåder nu
En vecka hemma
sedan åter en vecka
tillbaka inom slutenvården
i psykiatrin

Tiden jagar mig
är så värdefull
varje sekund räknas

Men när jag står vid
kanten mot döden, när jag inte
hittar utvägar från mitt
dåliga mående
då känns tiden så bortkastad

Tiden jagar mig
jag panikandas efter
friskhet i framtiden

Småsaker i vardagen
leder till förnöjsamhet i
nuet och jag andas liv igen
För ett kort ögonblick
innan jag åter dras in
i djupet på bottnen igen

Tiden jagar mig
jag räknar sekunder
minutrar, timmar
att åter tillfriskna igen

Viktoria Hansson/fd Olausson




Fri vers av Viktoria Olausson
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-07 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viktoria Olausson
Viktoria Olausson